14. ULUSAL ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİ KONGRESİ

Kongre Programı

Konaklama

Hakkımızda

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü, 1993 öğretim yılında özel eğitim okullarında ve ilköğretim okulları bünyesindeki özel eğitim sınıflarında görev yapacak öğretmenleri yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Bölümümüz, 1994-1995 öğretim yılından itibaren öğrenci almaya başlamış ve bu süreçte birçok başarılı öğretmen adayını mezun etmiştir.

Programımız, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin Gölköy Kampüsü’ndeki Eğitim Fakültesi binasında faaliyet göstermektedir. Güçlü akademik kadromuz, 4 Profesör, 2 Doçent, 4 Doktor Öğretim Üyesi ve 5 Araştırma Görevlisinden oluşmaktadır. Akademik kadromuzun yetkinliği ve alanlarındaki uzmanlıkları, öğrencilerimize nitelikli bir eğitim sunmamızı sağlamaktadır.

Her yıl en az 10 yüksek lisans ve 5 doktora öğrencisi kabul eden bölümümüz, özel eğitim alanında doktora düzeyinde eğitim veren nadir bölümler arasında yer almaktadır. Bu durum, bölümümüzün akademik ve profesyonel anlamda ne kadar ileri düzeyde olduğunu göstermektedir. Yüksek lisans ve doktora programlarımız, özel eğitimde derinlemesine bilgi ve beceri kazanmak isteyen öğrenciler için kapsamlı ve titiz bir eğitim sunmaktadır.

Bölümümüz, zihin engelliler eğitimi, işitme engelliler eğitimi ve görme engelliler eğitimi olmak üzere üç anabilim dalına sahiptir. Bu anabilim dallarında eğitim verecek özel eğitim alanındaki akademisyenleri ile öğrencilerimiz pek çok teorik bilgi ve pratik deneyim kazanarak mezun olmaktadırlar.

Bölümümüz ayrıca çeşitli ulusal ve uluslararası projeler gerçekleştirerek akademik ve mesleki gelişimi desteklemektedir. Bolu’nun doğal güzellikleri eşliğinde, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü olarak, nitelikli özel eğitim öğretmenleri yetiştirmeye ve özel eğitim alanında fark yaratan çalışmalar yapmaya devam etmekteyiz. Bölümümüzün sunduğu eğitim olanakları ve akademik kadrosunun desteği ile öğrencilerimizi, özel eğitim alanında yetkin ve donanımlı bireyler olarak mezun etme hedefindeyiz.

2024-2025 Eğitim -Öğretim Yılı ile 30. Yılını geride bırakacak olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü, Ülkemize önemli sayıda öğretmen ve akademisyen yetiştirmenin haklı gururunu yaşamaktadır.

ÖZEK 2025

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü

ozek2025@gmail.com

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, 2024.

Web Tasarım: Orhun TÜRKER